Musa briljirao i na treningu s Denver Nuggetsima, još tri testa do NBA drafta

Bosanskohercegovački reprezentativac Džanan Musa boravi u Sjedinjenim Američkim Državama gdje se priprema za predstojeći NBA Draft.

Nakon što je oduševio na treningu Indiana Pacersa, Musa je zadovoljio i čelnike Denver Nuggetsa s kojima je također trenirao.

Na treningu Pacersa posebno je impresionirao legendarnog Larryja Birda, a treneri Denvera su ga posmatrali s pažnjom zbog preporuke još jednog bh. igrača u NBA ligi – Jusufa Nurkića.

“Osjećam se odlično i mislim da je trening bio sjajan. Mislim da imam velike šanse na NBA draftu, ali smatram da su igrači iz SAD-a više eksponirani nego mi iz Evrope. Nama treba godina ili dvije da se dokažemo da pripadamo ovdje. Ja dolazim iz malog grada i znam da s moram boriti i borit ću se da se dokažem”, rekao je Musa nakon treninga.

Naš reprezentativac je istakao impresije boravkom u Denveru.

“Znam da u Denveru igra još jedan igrač s naših prostora. Naravno, mislim na Nikolu Jokića. Sjajan je momak i generalno Denver ima dobar tim. Impresioniran sam s onim što sam ovdje vidio”, istakao je.

Musa je još jednom ponovio da igra profesionalnu košarku od svoje 16. godine te da mu je najdraži igrač Kobe Bryant.

“U našem podneblju postoji samo jedan TV kanal koji prenosi NBA ligu, a utakmice su rano ujutro, što mi ne odgovora zbog treninga i drugih klupskih obaveza. Međutim, često sam noći proveo gledajući NBA ligu”, podvukao je Musa.

U narednom periodu naš košarkaš će obaviti još tri treninga kako bi se predstavio u najboljem svjetlu.

Već sutra trenirat će San Antonio Spursima, a potom i sa Portland Trail Blazersima i Utah Jazzom.

Related posts