Murphy čestitao Dan nezavisnosti: Putovanje je teško, ali BiH će uspjeti!

Ambasador Sjedinjenih Američkh Država u Bosni i Hercegovini Michael Murphy čestitao je, u video obraćanju na društvenoj mreži X, našoj zemlji, ali i njenim građanima, gdje god da, kako kaže, žive, Dan nezavisnosti.

“Vaša zemlja je, i uvijek je bila, članica transatlantske zajednice naroda, a moja zemlja je ponosna na snažno bilateralno partnerstvo koje smo zajedno izgradili u posljednje 32 godine. Sjedinjene Američke Države će nastaviti podržavati teritorijalni integritet, suverenitet i multietnički karakter Bosne i Hercegovine, kao i njenu integraciju u euroatlantske institucije, kako NATO tako i EU”, poručio je Murphy.

On dalje navodi kako je ovo putovanje teško – bit će, kako kaže, zastoja i frustracija na tom putu – ali to je, naglašava, sudbina naše zemlje.

“Snaga, otpornost i talenat građana Bosne i Hercegovine – bilo Bošnjaka, Hrvata, Srba ili drugih – daju mi povjerenje da ćete uspjeti. Sjedinjene Države se raduju izgradnji, zajedno s vama, svjetlije budućnosti za Bosnu i Hercegovinu i sve njene građane”, zaključio je.

Izvor: Vijesti.ba

Related posts