MUP USK: Na području Bihaća uhapšena jedna osoba iz Cazina zbog prevoza droge

Dana 31.05.2018.godine, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Bihać u koordinaciji sa policijskim službenicima PU I Bihać i Jedinicom policije za podršku, te nadležnim Kantonalnim tužilaštvom Bihać, poduzimajući operativno taktičke mjere i radnje, došli su do operativnih saznanja da M.I, rođen 1955.godine u Cazinu, gdje je i stalno nastanjen u mjestu Polje bb, Grad Cazin u svom putničkom motornom vozilu marke «BMW», registarskih oznaka LJ-086-ND, prevozi narkotička sredstva.

Istog dana u 17,20 sati u Bihaću na magistralnom putu M5 u mjestu Ribić zaustavljeno je putničko motorno vozilo marke «BMW», registarskih oznaka LJ-086-ND sa kojim je upravljao M I. O svemu navedenom obaviješten je Kantonalni tužitelj KT USK-a Bihać kao i sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda Bihać koji je izdao usmenu Naredbu za pretres lica M.I, putničkog motornog vozila marke «BMW», registarskih oznaka LJ 086 ND i kuće/stana, ostalih prostorija i drugih pokretnina.

Izvršenim pretresom pronađeno je i privremeno oduzeto:

1. jedna manja providna p.v.c vrećica sa sadržajem praškaste materije bijele boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu «Cocain»,

2. jedna veća p.v.c vrećica sa rubom za zatvaranje u kojoj se nalazi p.v.c vrećica bijele boje u kojoj se nalazi veća količina praškaste materije bijele boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu «Cocain»,

3. novac u raznim apoenima i valutama i

4. drugi materijalni dokazi.

U toku je dalja kriminalistička istraga u ovom predmetu, te se vrše pretresi na određenim lokacijama na području Grada Cazin zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje krivičnog djela iz člana 238. stav 1 KZ F BiH „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ dok će u toku dana 01.06.2018.godine, M.I biti predan u nadležnost postupajućem tužitelju Kantonalnog tužilaštva USK-a Bihać.

 

Related posts