Muniba Keškić, kandidatkinja za GV Bihaća: Hitno zaustaviti odlazak mladih i edukovanih Bišćana

Kandidati Stranke demokratske akcije Bihać za Gradsko vijeće Grada Bihaća odgovorili su na pet pitanja i time u određenoj mjeri upoznali birače s onim što nude i koje projekte planiraju podržavati ukoliko budu izabrani u Gradsko vijeće. 

Za sve one koji Vas ne poznaju, ko je Muniba Keškić? 

Moje ime je Muniba Keškić. Rođena sam 20. juna 1990. godine. Po struci diplomirani profesor Engleskog jezika i književnosti. Pored navedenog edukaciju stekla i iz oblasti financija i menadžmenta. Osam godina radnog iskustva u privatnom sektoru. Aktivno govorim engleski i turski jezik.

Aktivno se bavim sportom, trudim se biti dijelom organizacije različitih humanitarnih akcija te se zalažem za žensko mjesto u politici i životu.

Zbog čega ste se odlučili kandidirati za Gradsko vijeće? 

Odlučila sam se kandidirati za gradsko vijeće kao mlada i energična osoba, koja će kroz rad s vršnjacima kao i drugim dobnim skupinama, dati doprinos za kvalitetniji društveni život Bišćanki i Bišćana.

Sa našim vizijama i energijom predlagat ćemo nove ideje i nastojati riješiti gorući problem a to je kako zadržati mlade i obezbijediti im zaposlenje.

Koji su po Vama ključni problemi s kojima se susreću Bišćani?  

Ključni problemi s kojima se susreću Bišćani su odlazak mladih i edukovanih osoba koji su i radno sposobni. Isti, nažalost, ovdje nemaju priliku dobiti zaposlenje i takav pristup hitno moramo mijenjati.

Koje aktivnosti i projekte planirate podržati ukoliko budete izabrani u Gradsko vijeće?  

Podržat ću svaki projekat koji će donijeti nove investicije i zaposlenja koja podižu standard života mojih sugrađana. Posebno ću se angažovati  u promociji turizma  i turističkih destinacija poput Nacionalnog parka “Una“, kao i najvećeg infrastrukturnog projekta ”Aerodrom” Bihać, koji bi nam, pored dolaska novih turista, omogućio i bolju uvezanost s našom dijasporom te otvorio prostor za dolazak novih investitora.

Koja je vaša ključna poruka biračima?

Ključna poruka svim biračima  grada Bihaća je: Izađimo na izbore i zajednički kreirajmo uspješno svoju budućnost. Pokrenimo sve projekte zajedno bez obzira gdje smo jer samo tako možemo uspjeti. Mi možemo, mi moramo. Ako smatrate da je ovo način, a jeste, podržite našeg budućeg gradonačelnika Samira Muminovića i stranku SDA. Idemo zajedno i jako.

Related posts