Mreža vijeća učenika USK potpisala Memorandum o saradnji u oblasti poboljšanja položaja srednjoškolaca

Mreža vijeća učenika Unsko – sanskog kantona potpisala je Memorandum o saradnji u oblasti poboljšanja položaja srednjoškolaca, učešća srednjoškolaca u razvoju omladinskih politika i razmjeni informacija sa Komisijom za obrazovanje, nauku, kulturu, sport i mlade.

Ovaj memorandum je rezultat saradnje mreVUK-a USK i Komisije i početak zajedničkih aktivnosti i kampanje s ciljem poboljšanja položaja srednjoškolaca. Ovo je prvi memorandum sa jednom kantonalnom Komsijom za pitanja mladih koji je rezultat uspješne saradnje koja će se nastaviti. Naša saradnja sa Komisijama uspostavljena je i u drugim kantonima te se nadamo da ćemo i sa njima u narednom periodu potpisati memorandume i ojačati zajedničku saradnju u cilju poboljšanja položaja srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini.

Zahvaljujemo se svim članovima Komisije za obrazovanje, nauku, kulturu, sport i mlade pri Skupštini USK na podršci koju nam pružaju a posebno predsjedniku Komisije gospodinu Damir Hodžić , članovima Kenan Keserović i Nisvet Jusić, Ministru obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK gospodinu Muhamedu Ramiću.

Related posts