Mještani Tržačke Platnice kod Cazina donirali krompir za Javnu kuhinju "Imaret" u Bihaću

Mještani cazinskog naselja Tržačka Platnica, već drugu godinu, organiziraju akciju sjetve krompira, čiji je cjelokupni urod namijenjen Javnoj kuhinji „Imaret“ u Bihaću. Organizatori akcije posjetili su „Merhamtovu“ Javnu kuhinju u Bihaćui uručili ovu vrijednu donaciju.

– Prošle godine smo „Merhametu“ Bihać donirali oko 650 kilograma krompira, a ove godine 870 kilograma, što ukupno iznosi više od jedne i po tone. Ovom našom akcijom smo pokazali da svako od nas može dati doprinos zajednici i društvu uz malo rada i zalaganja i pomoći ljudima koji su u stanju socijalne potrebe – izjavio je predsjednik Udruženja Omladinske organizacije Tržačka Platnica Asmir Hatić.

Direktor Regionalnog odbora „Merhameta“ Bihać Alen Prošić se zahvalio na vrijdenoj donaciji mještanima Tržačke Platnice.

– Dokaz jedinstva i dobre organizacije naših džemata primjer su ovih ljudi iz Tržačke Platnice koji su za „Merhametovu“Javnu kuhinju „Imaret“ obezbjedili krompir. Izuzetno, nas raduje činjenica da su lično oni posijali,obradili i dovezli nam krompir. Zahvalni smo ovim vrijednim ljudima na njihovom trudu i osjećaju solidarnosti prema onim kojima je pomoć potrebna – izjavio je Prošić.

Related posts