Ministri Salko Bukvarević i Dževad Malkoč sa predsjednikom RVI Paraplegičara USK Alagom Pašićem obišli teško oboljelog paraplegičara

Emira Sivića, boraca u proteklom ratu nije zaobišla teška životna sudbina. Bolest koja je uzela maha vezala ga je za bolnički krevet. Ipak, zahvaljujući Kantonalnom udruženju paraplegičara i njihovom predsjedniku Alagi Pašiću, Emir nije sam.

A koliko je velika njihova žrtva u prethodnom ratu, ali i teška borba koju vode danas s bolešću, prepoznao je i Salko Bukvarević, federalni ministar za pitanja boraca kao i Dževad Malkoč, kantonalni ministar za pitanje boraca koji na sve načine pomaže ovoj najtežoj skupini ratnih vojnih invalida.

Današnjom posjetom predstavnici kantonalnih i federalnih nivoa vlasti uvjerili su se u kvalitet i posebnu njegu koju bolničko osoblje pruža borcima. Bio je to dodatni razlog za obećanje veće finansijske podrške.

Borci su dali najviše za slobodnu BiH, a dok proživljavaju najteže dane, briga i podrška saboraca najviše im znači i zato ćemo se u budućnosti potruditi da obezbjedimo što bolje uslove prilikom liječenja ali i obavljanja normalnih životnih aktivnosti ovih ljudi.

Predsjednik RVI Paraplegičara Alaga Pašić je također spomenuo i nesebičnu podršku ministra Dževada Malkoča koji se svim silama trudi da ovoj populaciji olakša život i kojem nikad nije teško doći u njihove prostorije, saslušati njihove svakodnevne životne probleme i pomoći onoliko koliko je to u njegovoj moći, a ponekad čak i više od toga i oni su mu na tome sigurno zahvalni.

rtvusk.ba

Related posts