Menalo: Prosinečki mi pomaže savjetima

Luka Menalo prošle zime potpisao je za Dinamo Zagreb, u koji je i službeno prešao na kraju sezone. Bh. reprezentativac je za Goal govorio o prvim utiscima u novom klubu.

– Odlično se osjećam u Zagrebu, prvi dojmovi su stvarno pozitivni. Već sam debitirao u dresu Dinama, u prijateljskoj utakmici svladali smo Rabotnički 4:0, bilo je to sasvim dobro. Moja predstava? Onako, mogu biti zadovoljan, mislim da sam u toj utakmici ostavio solidan dojam. Ali, moglo i mora to biti još bolje, rekao je Menalo, pa nastavio:

– Već se po ovoj pripremnoj utakmici vidjelo koliko se u Dinamu igra brže, sve je žešće i puno agresivnije. Nemam s tim nikakvih problema, brzo ću se na sve to prilagoditi. Ali, izuzetno je vidljiva i razlika u kvalitetu, Dinamo je stvarno veliki korak za moj razvoj i za moju karijeru. Ma teško mi je i opisati razliku između Dinama i bh. klubova, to se osjeća na svakom koraku.

U Dinamu će nositi broj 17, postoji li za to neki poseban razlog?

– Broj 17 sam nosio u Širokom Brijegu, on mi je donio tamo mnogo sreće, pa vjerujem da će jednako biti i u Dinamu.

U Maksimiru ga čeka i žestoka konkurencija, uz njega tu su još Soudani, Olmo, Hajrović, Šitum, Oršić, Kadzior…

– Sigurno je konkurencija u Dinamu ogromna, pogotovo meni na krilnoj poziciji. Ali, na meni je biti strpljiv, marljivo raditi i čekati na svoju priliku. A kada ona dođe, onda ju trebam i iskoristiti.

A što Luka Menalo može donijeti Dinamu?

– Mogu donijeti ono što tim i stručni štab od mene budu zahtjevali, glavno je da kao tim ispunimo sve zacrtane ciljeve koji su pred nama ove sezone.

Poseban dojam na njega je ostavio jedan novi saigrač.

– Bez dvojbe naš kapitan Arijan Ademi. Ma on je klasa, to se stvarno da primijetiti u svakom trenutku. Najviše se družim i cimer sam sa svojim kolegom iz reprezentacije Bosne i Hercegovine Amerom Gojakom. Odavno se znamo, tako da je i logično kako smo si nas dvojica nekako najbliži.

Dobio je i savjete od Roberta Prosinečkog…

– Dosta sam razgovarao s Robertom Prosinečkim, on mi je dao brojne savjete koje ću ipak zadržati za sebe. Daje mi ih i dalje, u redovitom smo kontaktu. Vidjeli smo se i čuli proteklih dana, pričali o Dinamu, ali i reprezentaciji BiH. Lijepo je kas vas nazove selektor, kada osjetiti da ozbiljno računa na vas.

Je li bilo treme prilikom prvog nastupa za reprezentaciju?

– Bilo je treme, u takvim vam situacijama ne može biti svejedno. Ali, još se ni na jednom okupljanju nisam našao u društvu Džeke, Pjanića i ostalih zvijezda, vjerujem da bih uz njih mogao imati malo treme. Oni nisu sudjelovali na ovim reprezentativnim akcijama kada sam je bio pozvan, vidjet ćemo kako će to sve izgledati kada budem u njihovom društvu.

Bosanskohercegovačko nogometno okruženje napustio je kao najbolji mladi igrač lige…

– Mislim da sam konačno sazrio, da je došlo pravo vrijeme za moj nogometni iskorak. U Premijer ligi sam proveo četiri godine, rekao bih da se i očekivao moj odlazak u inostranstvo. Zašto Dinamo? Bilo je tu i drugih opcija, ali sam onda u dogovoru s menadžerom odlučio kako je dolazak u Dinamo za mene najbolji korak. Vrijeme će pokazati jesam li dobro odlučio. Druge ponude? Bilo ih je još, ali nemojmo sada o tome, potpuno sam fokusiran na Dinamo.

Related posts