Mehmedović: Odričem se nagrade za rad u institucijama, novac ne mogu primiti u ovakvoj krizi u BiH

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović odrekao se novčane naknade u visini od jedne prosječne plaće u BiH koja mu je pripala po sili zakona.

Zajednička komisija za administrativne poslove Parlamentarne skupštine BiH na posljednjoj sjednici donijela je rješenja kojima se utvrđuje pravo na jednokratnu novčanu naknadu po osnovu jubilarne nagrade za zastupnike Željka Komšića (DF), Šemsudina Mehmedovića (SDA), Milicu Marković (SNSD) i Lazara Prodanovića.

Riječ je o nagradi koja je parlamentarcima omogućana po sili Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH zbog efektivnog radnog staža u državnim institucijama.

Mehmedović se i pismenim putem odrekao novčane nagrade koja iznosi oko 847 KM, što je prema podacima Agencije za statistiku BiH prosječna neto plaća u našoj zemlji.

“Upućujem vam Zahtjev za poništenje rješenja broj: 03/5-34-9-269-3/17 kojim se utvrđuje pravo na jednokratnu novčanu naknadu na osnovu jubilarne nagrade. Obavještavam vas da niti sam konsultovan, a niti u ovakvoj teškoj finansijskoj krizi po državu BiH mogu primiti naknadu, te vas molim da poništite gore naznačeno rješenje”, napisao je Mehmedović u dopisu Zajedničkoj komisiji za administrativne poslove.

klix.ba

Related posts