Manekenka Delila Softić: Atraktivna Tuzlanka najljepša doktorica u BiH?

Uspješna bh. manekenka i lijepa Tuzlanka Delila Softić zaštitno je lice brojnih bh. i svjetskih dizajnera, a zanimljivo je da sa dosta uspjeha pored menekenstva gradi i karijeru u medicini, piše portal Coolstyle.

– Sada sam na postdiplomskom doktorskom studiju biomedicine i zdravstva. Prva sam godina. Želim postati doktor nauka. To mi je jedan od ciljeva u životu. Posljednje ispite sam položila sa desetkama – kaže atraktivna Delila Softić koja je diplomirala na Medicinskom fakultetu u Tuzli.

Nije česta pojava da neka od naših manekenki uspješno gradi karijeru u medicini, ali Delila je kako kaže oduvijek znala šta želi i polako je ostvarivala svoje ciljeve.

– Uvijek su mi roditelji i uža rodbina govorili da je škola na prvom mjestu. U osnovnoj i srednjoj školi imala sam uvijek petice i zbog toga su mi dopustili da se bavim paralelno i manekenstvom kojem se poslije nisam mogla potpuno posvetiti zbog medicine. Nekako sam uspjela uskladiti obaveze, a najviše je trpio privatni život. Imat ću vremena da uživam – kaže Delila koju često nazivaju najljepšom doktoricom u Bosni i Hercegovini.

Related posts