Mancini novi selektor reprezentacije Italije

Nakon što je prošle sedmice postigao sporazumni raskid ugovora sa Zenitom iz St. Petersburga, Mancini je u ponedjeljak boravio u Rimu gdje je dogovarao detalje s rukovodstvom saveza.

– Fudbalski savez Italije objavljuje da je sklopljen ugovor s Robertom Mancinijem, koji je novi selektor reprezentacije i bit će predstavljen 12. maja u tehničkom centru u Covercianu – saopćili su iz FS Italije.

Iako iz saveza nije potvrđeno, italijanski mediji tvrde da je Mancini potpisao ugovor za kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Trebao bi zarađivati dva miliona eura godišnje, uz bonuse za eventualni plasman na EURO 2020.

Mancini bi na klupi “azzura” trebao debitovati 28. maja na prijateljskoj utakmici protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Reprezentacija Italije je bez selektora od novembra prošle godine kada je nakon eliminacije od Švedske u baražu za Svjetsko prvenstvo smijenjen Giampiero Ventura. Za privremenog selektora je imenovan Luigi Di Biagio, aktuelni šef stručnog štaba mlade (U21) reprezentacije Italije.

Mancini, koji je imao sjajnu igrački karijeru, kao trener je vodio Fiorentinu, Lazio, u dva navrata Inter, Manchester City, Galatasaray i Zenit.

Related posts