Malena Dalal lavovski se bori

Malena Dalal Omerović i dalje je na odjelu intenzivne njege, gdje je prebačena u nedjelju nakon što joj se stanje počelo pogoršavati. Ipak, ova dvogodišnjakinja iz Bihaća, kojoj je 6. septembra transplantirana koštana srž, i dalje se lavovski bori.

Kako su informirali prijatelji porodice Omerović na Facebook stranci „Za Dalal“, malena lavica u utorak je bila tek malo bolje, s boljim nalazima, ali i dalje otečenom jetrom i tečnošću u tijelu, mada u nešto manjoj količini. Ni jučer nije bilo većih promjena.

– Nalazi su otprilike isti kao i dan prije. Nadamo se svi nekim boljim vijestima u narednim danima – naveli su jučer na stranici „Za Dalal“.

Djevojčica se već godinu bori s teškim oblikom leukemije, a u akciju prikupljanja pomoći za njeno liječenje na klinici u Esenu uključili su se brojni građani.

Sredstva za Dalal skupljena su u junu i novac je uplaćen. Stoga s Facebook stranice „Za Dalal“ upozoravaju građane da ne nasjedaju i ne daju novac, nakon što se nedavno pojavila ženska osoba koja na području Bihaća ide od vrata do vrata i traži pomoć za liječenje Dalal.

Related posts