Majka monstrum iz Bara sve priznala: Šestomjesečnog sina zadavila ivicom mušeme

Ona je uhapšena sinoć zbog sumnje da je počinila ubistvo, koje je, kako je potom priznala, počinila tako što je dijete zadavila ivicom mušeme.

Navodno, ona je svoju bebu zadavila u kući, u naselju Partizanski put u Sutomoru, a potom ljekarima prijavila da joj se dijete ugušilo.

Izvor iz istrage rekao je “Vijestima” da je ljekarima bila sumnjiva njena prijava, zbog čega su odmah obavijestili službenike Centra bezbjednosti Bar.

Sagovornik iz policije kazao je da je tužilac odmah naložio obdukciju tijela bebe, koju je uradio vještak sudske medicine Miodrag Šoć.

Preliminarni rezultati pokazali su da je kod bebe smrt nastupila nasilno, nakon čega je Došljak Škrielj uhapšena.

Izvor iz istrage kazao je da ona nije prošla poligrafsko testiranje, ali i da se jako čudno ponašala tokom saslušanja.

– Nije plakala, nije pokazivala nikakav znak žaljenja niti kajanja, nije od nas tražila ni da joj dozvolimo da prisustvuje sahrani svog djeteta – kazao je sagovornik iz policije.

Iz Uprave policije zvanično je saopćeno da su ih iz Službe hitne medicinske pomoći, u četvrtak oko 20 sati obavijestili da im je dovezeno beživotno tijelo bebe, nakon čega su odmah na lice mjesta uputili uviđajnu ekipu koja je po odobrenju tužioca izvršila uviđaj.

– Izuzeti tragovi sa lica mjesta upućeni su u Forenzički centar radi vještačenja. Na osnovu uviđaja, policijski službenici i nadležni državni tužilac iz Višeg državnog tužilaštva su zahtijevali vršenje obdukcije tijela djeteta, budući da su tragovi sa lica mjesta, kao i druge policijske mjere i radnje koje su preduzete, ukazivale na to da je izvršeno krivično djelo – saopćili su iz policije.

Osumnjičena Mirjana Došljak Škrijelj će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužiocu zbog sumnje da je počinila krivično djelo teško ubistvo.

Related posts