Luksuznu vilu niko ne želi kupiti jer krije jezivu priču

Vila Grey Gardens mnogima je poznata iz istoimenog dokumentarca iz 1975. godine koji je pratio život dviju bivših pripadnica visokog društva i rođakinja Jackie O, majke i kćeri imenjakinja, Edith Beale.

Mala i Velika Edie, kako su ih mnogi zvali, desetljećima su same živjele u ogromnoj vili, u potpunoj izolaciji i siromaštvu. Majka je 1952. godine nagovorila kćerku da se preseli k njoj u vilu kako ne bi bila sama. Mnogi su u to vrijeme mislili da Malu Edie čeka velika karijere, no povratak u vilu je te snove potpuno uništio.

Krajem 1970-ih, dvije žene su ostale i bez pitke vode, kuću su preplavile mačke, muhe pa čak i rakuni, a sve je bilo puno smeća i potpuno zatrpano nepotrebnim stvarima. Ženama je prijetila deložacija pa su Jackie O i njezina sestra Lee odlučile finansijski pomoći i srediti kuću kako bi odgovarala higijenskim kriterijima i kako bi majka i kćerka mogle ostati živjeti u njoj.

Ipak, vila u Hamptonsima i za vrijeme snimanja filma bila je u dosta oronulom stanju, no 1979. godine ju je kupila novinarka Sally Quinn i potpuno preuredila. Kupili su je za 220.000 dolara, piše New York Times i uložili mnogo novca u njeno obnavljanje. U februaru ove godine stavili su je na prodaju za 20 miliona dolara, no nikako nisu uspjevali pronaći zainteresirane kupce pa su cijenu smanjili za dva miliona dolara.

Business Insider navodi da se dugo pričalo da je vila ukleta i opsjednuta duhovima te da je možda upravo zbog toga mogući kupci zaobilaze.

“Tu žive dva duha”, rekla je jednom vlasnica Sally Quinn koja tvrdi da je jednom vidjela stanarku vile iz 1900. godine, Annu Gilman Hill te da u drugoj sobi živi još jedan duh.

“Imali smo goste koji nisu htjeli spavati u toj sobi. Tvrde da su čuli muškarca kako hoda po sobi, ja mislim da je riječ o ljubavniku Male Edie”, rekla je ona jednom, prenosi Hamptons Curbed.

Majka Beale preminula je 1977. godine, a kćerka 2002. na Floridi u stanu gdje se preselila nakon majčine smrti i neuspješnih pokušaja da ponovno postane dio društvene kreme SAD-a.

Related posts