Lowu najveće šanse za nasljednika Wengera na klupi Arsenala

Francuski stručnjak Arsene Wenger (68) ima ugovor s Arsenalom još dvije godine, ali sve više se priča da će Topnici ovog ljeta dobiti novog trenera i prema posljednjim informacijama najbliži klupi Joachim Low.
Njemački selektor je najavio odlazak s klupe reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji zbog ambicije da preuzme neki od poznatih klubova. Kao prva opcija pominjao se Real, ali je navodno bliži Arsenalu.

Low je kao trener vodio Frauenfeld, Stuttgart, Fenerbahče, Karlsruhe, Adanuspor, Tirol Innsbruck i Austriju, a bio je i pomoćnik njemačkog selektora Jurgena Klinsmanna.

Nakon Svjetskog prvenstva 2006. došao je na mjesto selektora svoje zemlje, s kojom je 2014. godine osvojio Mundijal u Brazilu, a četiri godine ranije u Južnoj Africi treće mjesto.

Wenger je na klupi Arsenala od 1996. godine, ali je posljednjih godina zbog slabijih rezultata kluba često bio na meti navijača i kritičara.

Dugo se piše o njegovom povlačenju i mnogi misle da je vrijeme da ode iz Arsenala, gdje je postao klupski najuspješniji menadžer računajući trofeje.

Related posts