Loši momak Hollywooda: Zaboravite DiCaprija - on je najljepši glumac današnjice

Osim što je dokazano jedan od najboljih glumaca današnjice, Tom Hardy je jednako jedan od najseksepilnijih muškaraca svijeta.

Zovu ga britanskim Marlonom Brandom i lošim momkom Hollywooda.

Hardy je rođen 15. septembra 1977. godine Londonu, a nakon završenog fakulteta dramskih umjetnosti, dobio je priliku da debituje na filmskom platnu ulogom u ratnoj drami “Pad crnog jastreba” .

Potom su uslijedile sporedne uloge u nizu filmova britanske produkcije, a značajan napredak u karijeri ostvario je 2008. godine ulogom u filmovima “RocknRolla” Guy Ritchiea i “Bronson” Nicolasa Winding Refna.

Od repa do glume

Osim što je ovom ulogom dobio Britansku nezavisnu filmsku nagradu za najboljeg glumca u glavnoj ulozi, on je svojim glumačkim talentom skrenuo pažnju na sebe. Od tada slijedi njegov veliki uspon u karijeri.

Ponuda reditelja Christophera Nolana da igra u blokbasteru “Inception” Tom je prihvatio objeručke, a to se ispostavilo kao dobra odluka s obzirom na to da je glumac stekao veliku popularnost širom svijeta. Godine 2011. osvojio je nagradu BAFTA za buduću zvijezdu.

Iako mnogima nije poznato, engleski glumac se, prije uloga u filmovima “Mad max: Fury road” i “The Dark Knight Rises”, bavio rep muzikom.

Hardy je u intervjuu za BBC otkrio da je njegovo zanimanje za muziku počelo u 14. ili 15. godini, ali da nije bio baš dobar u tome.

U paklu droge i alkohola

Hardy je bio zavisnik od alkohola i droge, a od 2003. godine u potpunosti apsitinira. On svoje probleme sa zavisnošću nije krio, te je za magazin “Essential” otkrio kako je uspio da stane na put drogi.

“U glavi mi se i dalje misli roje velikom brzinom i čujem glasove koji dolaze iznutra, ali vremenom sam naučio da ih kontrolišem. Dosta radim i prelazim sa jednog projekta na drugi, ne dajući sebi mnogo slobodnog vremena. To je način da stvari držim pod kontrolom i zaista uspijeva”, bio je iskren zgodni Tom.

Loš momak Hollywooda, kako ga često zovu, oduvijek je bio fatalan za žene. Tom je od 1999. godine do 2004. bio u braku sa Sarah Ward i ima desetogodišnjeg sina Louisa koji je dobio iz veze sa devojkom Rachael Speed.

Godine 2014. oženio sa glumicom Charlotte Riley, sa kojom se upoznao na snimanju mini-serije “Preuzimanje” i TV filma “Orkanski visovi”.

U oktobru 2015. dobili su prvo zajedničko dijete koje i dalje skrivaju od očiju javnosti.

Izvor: Superžena

Related posts