Liverpool i Bayern remizirali na Anfieldu u susretu bez pogodaka

Početak utakmice na Anfieldu obilježile su veoma loše reakcije golmana obje ekipe s loptom u nogama. I Allison i Neuer su u nekoliko navrata nepotrebno zakomplikovali situaciju pred svojim golovima lošim ispucavanjima, no napadači nisu uspjeli to iskoristiti.

Nakon desetak minuta igre vidjeli smo dvije velike šanse pred oba gola u razmaku od samo 30-ak sekundi. Najprije je Salah pokušao iz daljine, a Neuer je bio siguran, dok je na drugoj strani Gnabry ubacio oštru loptu u peterac, a Alisson je jedva uspio spasiti efektan autogol Matipa.

Salah je u 23. minuti loše šutirao glavom nakon ubačaja Alexandera-Arnolda, a deset minuta kasnije zicer je promašio Mane. Salah je ostavio loptu za Keitu koji šutira sa ivice kaznenog prostora, odbrana Bayerna je izblokirala njegov udarac, ali je lopta stigla do Manea koji sa pet metara potpuno neometan šutira pored gola.

U drugom poluvremenu ritam igre je opao, a najbolju priliku na meču propustio je Mane koji je šutirao je glavom u padu sa pet metara, ali je Neuer odbio loptu u korner.

Revanš susret se igra 13. marta u Minhenu.

Related posts