Lippi: Volio bih da se Buffon oprostio u dresu Juventusa, ali je odluku donio sam

Bivši selektor reprezentacije Italije Marcello Lippi smatra da se Gianluigi Buffon trebao penzionisati nakon odlaska iz Juventusa, ali da je ovom proslavljenom golmanu više puta ponovio da odluku mora donijeti sam.
Buffon je nakon 17 godina napustio Juventus, a od sljedeće sezone branit će za francuski PSG. Lippi kaže da je razgovarao s Buffonom u posljednja tri ili četiri mjeseca nekoliko puta i da mu je rekao da odluku o nastavku karijere donese sam.

“S Buffonom sam razgovarao nekoliko puta u posljednjih tri ili četiri mjeseca, a svaki put sam mu govorio da ne prihvata tuđe savjete i da odluči samo onako kako on misli da treba. Lično, više bih volio da je završio karijeru kada je otišao iz Juventusa. Ako osjeća da može braniti, onda tako mora uraditi. Nastavit će da brani dokle god se bude dobro osjećao kao prvi golman, a što se tiče reprezentacije, mislim da je tu završio i da se neće vraćati”, smatra Lippi.

Četrdesetogodišnji Buffon je u bogatoj karijeri odigrao 1.051 utakmicu noseći dresove Parme (220), Juventusa (656) i italijanske reprezentacije (176).

Related posts