LG sprema preklopni smartphone sa ekranom iz jednog dijela

Za sada 2019. godina bi mogla da postane godina preklopnih pametnih telefona sa Samsungom i Huaweijem kao glavnim nosiocima novog trenda, dok i Motorola možda razvije vlastiti uređaj. Prema novootkrivenom patentu, ipak se sada čini da bi LG mogao biti sljedeći glavni brand za pokretanje preklopivog riješenja.

Ovo se podudara se s nedavnim informacijama koje su ukazivale da će Samsungov uređaj umjesto vodoravno sklopivog položaja koristiti vertikalni, LG patent takođe prikazuje smartphone koji se može preklapati vertikalno.

Da bi tome uspjela, južnokorejska kompanija se odlučila za novi zglobni mehanizam koji omogućava preklapanje ekrana pod određenim uglovima. Ovo bi trebalo da osigura da ekran neće pretrpeti bilo kakvu štetu od čestog preklapanja. Takođe, kako bi se spriječilo samootvaranje telefona, dva magneta su postavljena na ivice ekrana kako bi ga držali preklopljenim.

Kada je uređaj otvoren, ekran se automatski uključuje, a kad se preklopi, prikaz se automatski isključuje. Takođe, LG-jev sklopivi uređaj je opremljen sa dve antene, dva zvučnika i dva mikrofona, a sve se to nalazi ispod ekrana bliže ka vrhu i dnu. Što se tiče kamere, čini se da će je LG eventualno integrisati u ekran, u nadi da će stvoriti uistinu bezoblični dizajn.

Trenutno nije jasno kada tačno LG planira da objavi svoj prvi sklopivi pametni telefon, i ako nastavi sa svojom dosadašnjom strategijom, kompanija možda neće žuriti sa izbacivanjem ovog uređaja samo da bi se trkala sa konkurencijom, nego kada oni sami procijene da je najbolji trenutak za to.

A to se posljednjih godina nije baš pokazalo kao dobra praksa.

Related posts