Lenovo Z5 je još jedan smartphone koji ima ekran sa zubom

Kompanija Lenovo je u Pekingu predstavila svoj novi smartphone Z5.
Lenovo je u proteklih nekoliko sedmica teaserima najavljivao smartphone Z5, a berem na jednom od njih se činilo da će ovaj uređaj imati ekran koji će zauzimati cijelu prednju stranu. Ipak, na predstavljanju smartphonea se pokazalo da Z5 ima ekran sa zubom, što je neke razočaralo.

Z5 je dobio 6,2-inčni ekran formata 19:9 i rezolucije 1.080p s ivicama za koje iz Lenova tvrde da su tanje od onih koje posjeduje Xiaomi Mi 8 i iPhone X, kao i zub koji je uži u odnosu na rivale. No, smartphone ipak ima taj zub kao i praktično svi ostali ovogodišnji mobiteli s operativnim sistemom Android. Ipak, iz kompanije navode da ekran zauzima 90 posto prednje strane smartphonea.

Što se tiče ostalih specifikacija, Z5 je dobio osmojezgreni Qualcommov procesor i dvije kamere od 16 MP na stražnjoj strani, a napaja ga baterija od 3.300 mAh.

Model sa 6 GB RAM-a i 64 GB interne memorije košta oko 200 dolara, dok je za model sa 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije potrebno izdvojiti 280 dolara. Prodaja u Kini počinje 12. juna, odnosno na dan kad će kompanija Vivo predstaviti svoj novi smartphone inspirisan prototipom Apex.

Još uvijek nije poznato da li će se i kada Lenovo Z5 pojaviti na ostalim tržištima.

Related posts