Lagali da su se otrovali, odala ih objava na Facebooku

Craig i Lisa Boyd, britanski par koji je tvrdio kako su se otrovali u jednom hotelskom restoranu u Meksiku, zapravo su prevaranti.

Izdale su ih njihove Facebook stranice na kojima su, iako su tvrdili da su se jako otrovali i ne mogu hodati, istovremeno objavljivali fotografije s planinarenja, ispijanja koktela i uživanja na jahti, prenosi Daily Mail.

Ovo nije prvi put da je par pokušao prevariti isti hotel. Naime, 2015. godine u njemu su odsjeli tokom svog medenog mjeseca – tad su prvi put navodno imali probavne tegobe uzrokovane trovanjem.

No, bez obzira na to, vratili su se već iduće godine, kao i godinu iza. I na svakom dolasku u isti hotel “imali su iste smetnje”.

Za svaki put kad su se navodno otrovali im je hotel pokrio sve troškove odsjedanja. Na taj način sama putnička agencija i hotel ne dolaze na “loš glas” te ne troše iznimno visoke troškove parnica i odštete koju im može odrediti sud.

Ovog puta, Boydovi nisu dobili parnicu. Njihove fotografije s Facebooka odale su advokatima da im nakon hrane nije bilo ništa.

Donedavno, hoteli i putničke agencije radije bi se nagodili s nezadovoljnim turistima, nego išli na sud. No, zbog porasta lažnih optužbi čini se da su prisiljeni detaljno provjeriti optužbe o trovanju hranom.

Related posts