Korisnici Facebooka mogu vidjeti storyje s Instagrama

Neki korisnici Facebooka su nedavno primjetili da mogu gledati storyje s Instagrama direktno putem aplikacije.Facebook već dugo dopušta korisnicima da svoje storyje s Instagrama objave direktno i na Facebooku, a sada testira mogućnost pregleda Instagram soryja putem aplikacije za Facebooku.

Razlika u izvoru storyja će biti boja kruga u kojem se nalazi profilna fotografija, Facebook storyji imaju plavi krug oko fotografije, a oni s Instagrama su narandžasti.

Iz Facebooka naglasili da se ništa nije promijenilo kada je riječ o privatnosti jer samo vaši pratioci s Instagrama koji su uvezali Facebook profil te oni koji već vide vaše storyje na Instagramu iste mogu vidjeti i na Facebooku. Pored toga, moraju i odabrati opciju koja će im to omogućiti.

Korisnici Facebooka koje imate među prijateljima, koji vas ne prate na Instagramu, pomenute storyje neće moći vidjeti.

Glasnogovornik Facebooka Matt Navarra je potvrdio da se radi o “ograničenom testu” te da će kompanija pratiti reakcije korisnika. Dodao je da nova funkcija zadovoljava sva pravila privatnosti, kao i da korisnici mogu odvojiti storyje dvije društvene mreže.

Izvor: Klix.ba

Related posts