Kokosovo ulje sadrži snažna ljekovita svojstva

Kokosovo ulje jedna je od rijetkih namirnica koja se može klasificirati kao “super hrana“. Njegova jedinstvena kombinacija masnih kiselina može imati duboke pozitivne učinke na zdravlje.

Za jelo koristite ekstra djevičansko kokosovo ulje Za jelo koristite ekstra djevičansko kokosovo ulje
To uključuje gubitak masnoće, bolju funkciju mozga i razne druge nevjerovatne prednosti.

Ulje kokosa može se upotrebljavati na razne načine i u različite svrhe. Donosimo vam nekoliko primjera kako koristiti kokosovo ulje i ublažiti tegobe ovim vjerodostojnim prirodnim lijekom.

Maska od kokosova ulja i meda pomoći će u omekšavanju oštećenih pramenova kose. Masku držite 40 minuta na kosi, a zatim dobro operite kosu šamponom. Kosa će biti sjajna i mekana i njegovanog izgleda. Piling za kožu možete napraviti od kokosovog ulja i sode bikarbone. Pomiješajte ih, nježno utrljajte u kožu i zatim nakon pet do deset minuta isperite. Ulje kokosa i med izvrstan su recept za sjajnu i meku kožu lica. Pomiješajte ih i isprobajte ovu vrhunsku masku za lice. Masku na licu držite 15 minuta i zatim dobro isperite. Kokosovo ulje možete koristiti i kao balzam za usne.

Kokosovo ulje jedan je od najbogatijih izvora zasićenih masnih kiselina. Najveći broj masnih kiselina u prehrani su dugolančane masne kiseline, ali se srednje masne kiseline kokosova ulja ponašaju u metabolizmu drugačije. One idu ravno u jetru iz probavnog trakta, gdje se koriste kao brzi izvor energije ili se pretvore u ketonska tijela, što može imati terapeutski učinak na bolesti mozga poput epilepsije i Alzheimerove bolesti. Ulje kokosa pokazalo je učinkovitost u brzom podizanju energije, a koristi se i kao prirodna zaštita od sunca. Ulje kokosa može se koristiti i kao hidratantno sredstvo za lice, a preporučuje ga se nanijeti na kožu prije spavanja.

Related posts