Klub borilačkih vještina “Budo” iz Cazina osvojio šest medalja

Klub borilačkih vještina “Budo” iz Cazina učestvovao je s 21. takmičarom na 5.međunarodnom karate turniru “Bushido open” u Banjoj Luci, na kojem su osvojili šest medalja. Konkurencija je bila izuzetno jaka, što potvrđuje i podatak, da je na turniru učestvovalo 1.100 takmičara iz 70 klubova iz šest država. Mladi takmičari KBV “Budo” osvojili su dvije zlatne, dvije srebrne i dvije bronzane medalje.

Zlatne medalje u borbama osvojili su Ena Kapić i Sumea Mujadžić, srebrne su dobili Sara Vilić u borbama i Irnes Perviz u katama, dok su bronzane medalje u katama zaslužili Sara i Elvedin Vilić. Takmičenje održano u Banjoj Luci – Cijelo takmičenje proteklo je u odličnoj atmosferi, te fer i korektnom suđenju.

Moram napomenuti, da su naši mlađi uzrasti, također, pokazali zavidan kvalitet i osvojili su četiri medalje, koje nisu uračunate u ukupni poredak. U ukupnom poretku naš klub je zauzeo 18. mjesto od 70 klubova, što i nije tako loše, jer više od pola naših takmičara, koji su učestvovali su početnici i većini je ovo bilo prvo takmičenje – rekao je Senad Vilić, trener KBV “Budo”.

/avaz.ba

Related posts