Klopp: Poništavanje prvenstva zbog koronavirusa? Nismo ludi da vjerujemo u te priče

Nogometaši Liverpoola su blizu osvajanja titule prvaka Engleske nakon 30 godina i samo je pitanje vremena kada će ekipa s Anfielda matematički osigurati trofej Premiershipa.Liverpool deset kola prije kraja prvenstva ima 22 boda više i utakmicu više od Manchester Cityja.

Nedavno se u pojedinim engleskim medijima pojavila priča o tome kako bi Redsi mogli ostati bez titule u slučaju da zbog širenja koronavirusa na Otoku budu suspendovana sva sportska takmičenja.

https://twitter.com/HaytersTV/status/1234487999364239360?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1234487999364239360&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.klix.ba%2Fsport%2Fnogomet%2Fklopp-ponistavanje-prvenstva-zbog-koronavirusa-nismo-ludi-da-vjerujemo-u-te-price%2F200302093

Mediji su naveli kako bi u tom slučaju prvenstvo moglo biti poništeno, a Liverpool bi opet ostao bez titule koju čeka već dugo. Klopp je odbacio takvu mogućnost.

“Mislim da naši navijači nisu paranoični. Ne vjerujem da navijači Liverpoola uopće razmišljaju o tome i ja se sada obraćam navijačima Liverpoola. Ako me neko želi pitati o tome i da li ima smisla izbrisati sve rezultate ove sezone, onda neka mi odgovori ko će igrati Ligu prvaka naredne sezone? To bi bilo zanimljivo vidjeti. Zanimljiva je priča i neke će novine uvijek pisati o nečemu, međutim kada sam to prvi put vidio, pomislio sam: ‘Wow, da li zaista neko misli da je to moguće?’ Navijači Liverpoola nisu ludi da vjeruju u takve priče”, rekao je Klopp.

Izvor: Klix.ba

Related posts