Kineskinja mislila da je kupila mladunče psa a dobila lisicu

Kineskinja koja je prije skoro godinu dana mislila da kupuje psa rase japanski špic, bila je šokirana kada joj je rečeno da njen ljubimac uopšte nije pas, već lisica.

Gospođa Vang kupila je ljubimca u pet šopu i odgajala ga mjesecima verujući da je to, kako joj je prilikom kupovine rečeno, mladunče japanskog špica, međutim, kada je nakon nekoliko mjeseci, primjetila da njen pas ni jednom nije zalajao, da odbija da jede pseću hranu i da njegova dlaka postaje sve gušća i oštrija, počela je da brine.

Kako prenosi britanski “Daily Mail”, Vang je kupila “psa” u provinciji Šansi na sjeveru Kine prošlog leta za 160 evra, a kako je mladunče raslo, njegova njuška je počela da se razvija u špicasti oblik, a rep je postajao sve duži.

“Krzno je postajalo sve oštrije kada je napunilo tri mjeseca. Njegovo lice je postalo špicasto, a rep je porastao mnogo više nego kod normalnog psa”, rekla je ona novinaru kineske regionalne televizije.

Kako je kazala, drugi psi su se plašili njenog ljubimca pa je uvijek morala da ga šeta na povocu, a ljudi u parku su joj govorili da to nije pas nego lisica.

Gospođa Vang je odlučila da se uputi u zoološki vrt u Taijuanu i čuje stručno mišljenje o svom ljubimcu.

San Letian stručnjak za prevenciju životinjskih epidemija u tom zoološkom vrtu dočekao je zabrinutu vlasnicu i potvrdio njene sumnje.

“Na osnovu veličine, u pitanju je vrsta lisice. Ona ima karakterističan miris koji može da postane još jači kako raste”, kazao je on.

Bijela lisica čija dužina sada iznosi 30 centimetara, očekuje se da poraste još više, njena vlasnica je odlučila da je preda zoološkom vrtu gdje će moći da dobije prikladnu negu i bolje životno okruženje.

“Ako vam bude nedostajala, svratite da je posjetite”, kazao je San Vangovoj kada se opraštala od svog ljubimca.

Related posts