Karataši iz Bihaća ostvarili sjajne rezultate na takmičenju u Hrvatskoj

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić i predstavnici Gradskog sportskog saveza ugostili su danas trenere i takmičare, Karate kluba Bihać Aliju Zaimovića i Karate kluba „Jion“ Bihać Ninu Pozderac, koji su na nedavno održanom Balkanskom prvenstvu u Rijeci u susjednoj Republici Hrvatskoj ostvarili sjajne rezultate.

Alija Zaimović je osvojio zlatnu medalju u juniorskoj ekipnoj kategoriji. U prvoj borbi on i njegove kolege savladali su domaću reprezentaciju Hrvatske, dok su u polufinalnom meču savladali predstavnike Grčke a u finalu su rezultatom 3-2 bili bolji od predstavnika Rumunije.

Nina Pozderac je u pojedinačnim borbama na ovom takmičenju sa rezultatom od četiri dobijena meča i jednim porazom u kategoriji kadetkinja osvojila bronzanu medalju. U ukupnom poretku naša reprezentacija osvojila je prvo mjesto sa čak 12 zlatnih medalja, a uveliko su u tome doprinijeli karatisti sa područja Unsko-sanskog kantona.

„Grad Bihać će nastaviti sa neprekidnom podrškom svim sportistima i sportskim kolektivima jer su oni uvijek bili i ostali najbolji ambasadori našeg grada i države. Čestitamo prvenstveno Aliji i Nini ali i njihovim trenerima i roditeljima te svima koji su stvorili uslove da ovi mladi karatisti ostvare ovakav uspjeh. Želimo im još puno sreće i osvojenih medalja u budućnosti, te da uvijek s ponosom brane boje grada Bihaća i jedine nam domovine Bosne i Hercegovine.“ istakao je Šuhret Fazlić, gradonačelnik grada Bihaća.

Izvor: Biscani.net

Related posts