Abdićeve laži i Marićev revizionizam u službi velikosrpskog nacionalizma

Intervju Fikreta Abdića sa srpskim novinarom, poznatim ljubiteljem četničko-nacionalističkih tekovina, Milomirom Marićem sa srpske TV Happy iz Beograda, baš u vrijeme kada su se domaće i strane sile upregle i bezočno iznose lažina račun Alije Izetbegovića koje optužujući ga za izdaju, predstavlja krajnju namjeru REVIZIONIZMA događaja koji su se desili prije, tokom i poslije bosanskohercegovačkog odbrambenooslobodilačkog rata. Cilj ove sinhronizirane harange jeste narušavanje uloge Alije Izetbegovića i njegovog doprinosa odbrani zemlje i mišljenja koje o njemu ima bosanski narod i građani patriote BiH.

Drugi cilj ovog intervjua jeste naglašavanje i glorifikacija zločinačke uloge Abdića u Velikoj Kladuši i želja da se opstruiraju procesi koje je većina u Općinskom vijeću pokrenula a tiču se inicijative o opozivu načelnika, presuđenog ratnog zločinca Abdića.

U pitanju je plan širih razmjera koji se koordinira iz centara koji opstruiraju i rade protiv BiH a koji ima sljedeće opisne karakterisike: nastojanje HDZ za “reprezentativnim upravljanjem” je dominacija i grunt na pola FBiH, i 1/3 BiH, Dodik i bratija žele apsolutnu srpsku dominaciju u cijeloj RS i 1/3 BiH. Tako da biza 66% probosanski glasača i građana BiH bilasvedena i ostalo 1/3 BiH. Jasno i vrapcima na grani.

Intervju je tako montiran da su s posebnom pažnjom posloženi prilozi sa ratišta i izlaganja Fikreta Abdića, Biljane Plavšić, Arkana. Montirano je na način da se aboliraju zločini u Bijeljini i uloga srpskih paravojnih jedinica na prostoru BiH.
Kako rekoše sagovornici u intervjuu, u Bijeljini nije bilo sukoba ni oštećenja. Kako veli Fikret samo su Srbi bili ranjeni. Sada se na osnovu optužnica zna, da je na stotine civila ubijeno, mnogi akteri Srbi iz tog perioda optuženi su za ratne zločine, od Plavšićke, Arkana i mnogih drugih iz Bijeljine koji su optuženi za zločin protiv civilnog stanovništva.

Posebno Abdić loše laže kad odgovora na pitanje o ulozi Legije u vrijeme rata. Zamuckuje a facijalna ekspresija otkriva da laže. Izbjegava odgovoriti na direktno pitanjezašto je angažirao Crvene beretke u autonomiji protiv Armije BiH. Skreće s teme pokušavajući odgovoriti na neka druga pitanja.Abdić očigledno zaboravlja da je njegov bliski prijatelj iz najmračnijih dana, Legija, u svojoj knjizi sve opisao. A svijet i Kladuščani su živi svjedoci svega i znaju da laže.

Abdić, narcisoidan i ulozi žrtve, u intervjuu za sebe kaže kako je bio “najveći kapitalac u Jugoslaviji” a potom konstatuje da je Haški sud stvoren za kapitalce pri čemu se stiče dojam da mu je žao što nije bio pod svjetlima Haškog medijskog prostora. Očigledno da 80+ godina dodatno utiče na senilnost pa tako Abdić posebnu gorčinu ispoljava što ga, kladuške stranke, zagovornici njegove smijene, pokušavaju smijeniti pri čemu se odaje dojam da bi to za njega bio veći poraz nego što je bio kada je u ratu izgubio čitavu brigadu Kladušana!

Posebno je interesantno i sugestivno pitanje od novinara zašto je Milošević forsirao Aliju a nije Abdića. Očigledno se implicira namjera da se Aliji podvaljuje šurovanje sa Srbima, da je Abdić u tom momentu bio manje bitan igrač i manje podoban a sveu trenutku konverzacije u pozadinise prikazujenjegov susret i potpisivanje sporazuma sa Karadžićem uz prisustvo Miloševića. Potpuna zamjena teza s ciljem diskreditacije pozicije i uloge prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine, Alije Izetbegovića.

Nebuloze i nepovezane priče, miješanje događaja o Agrokomercu iz Beča i događaja s njegovim propalim pokušajem Agrofeniksa i sadašnjom situacijom u KladušisuKladuščanima i bh. javnosti toliko dobro poznati da su immediji odavno prestali poklanjati bilo kakvu pažnju. Naravno to se ne može reći i za Happy TV koja živi u svojim 90-tim, očigledno željna medijske pažnje (čitaj krvi).

Kladuščanima, onima koji su do sada imali imalo dileme o kakvom se propalom političaru radi ovaj intervju bi trebao otvoriti oči i biti svojevrsno prosvjetljenje za dobrobit vlastite djece i njihove budućnosti.

Izvor: Krajina.ba

Related posts