Kako je Esad ubio svog komšiju: Da je letva bila jelova ništa se od ovog ne bi desilo

Mirno predvečerje u kući Esada Čelikovića iz Tuzle za tren je postalo nemirno. Minute koje su uslijedile donijele su mu desetogodišnju kanzu zatvora zbog ubistva.

Tako počinje Esadova životna drama. Komšija kojeg je ubio tada mu je došao na kućna vrata.

– Sjedio sam sa sinom u dnevnom boravku, kada sam vidio da neko razbi nogom vrata od WC-a. Ne znam šta je, pošaljem sina da vidi ko je, kasnije izađem i ja, kad tamo komšija koji počne vrijeđati i psovati, priča Esad.

U tom trenutku, kako kaže, nije reagirao. Slične probleme imao je i ranije, ali ih je rješavao mirnim putem. Očekivao je da tako bude i tada.

– Ja sam izašao da s njim popričam, ali on me je udario u leđa. Kasnije sam saznao, nakon snimanja, da mi je slomio dva rebra.

Provokacije su se nastavile, da bi obojica zatim izašli napolje.

– Sinu sam rekao da ne izlazi jer je ovaj bio poznat po tome što je znao ljude sjeći staklom. Uzme bocu i gađa u glavu direktno. Pri ruci mi je bila jedna letva, nažalost bila je od jasena. Da je bila ‘jelova’ ništa od ovog se ne bi desilo. Tada je krenuo prema meni, rekao sam mu “marš kući”, ali nije poslušao. U tom trenutku sam zamahnuo letvom, on se sageo i direktno ga je pogodio u sljepočnicu. On je pao, vidio sam krv.

Tada se vraća u svoju kuću i govori sinu da ga automobilom odveze u Hitnu da ne bi podlegao.

– Sin upali automobil, moja supruga krenu da mu pere krv sa glave. On je u međuvremenu ustao, ali se zateturao i pao udarivši glavom od beton. Sin ga je odvezao u Hitnu, odakle je prebačen na Kliniku. Nakon 13 dana je podlegao, priča Esad.

Cjelokupnu Esadovu priču koju je dao za emisiju TV Hayat “Slučajevi X” pogledajte u priloženom videu.

Related posts