Italija / Bračni par iz BiH: Supruzi obećao lagodan život pa je prislio na prostituciju

Italijanska policija izvijestila je javnost o slučaju porodičnog nasilja čiji su glavni akteri supružnici iz BiH.

U petak popodne žena bosanskohercegovačkog porijekla pozvala je telefon 113 i zatražila intervenciju policije u ulici Albere u Veroni.

Razlog su bile prijetnje smrću nakon svađe noć ranije. Ispostavilo se da slučaj ima veze s organiziranom prostitucijom. Žena je pozvala policiju da bi zaštitila svoju prijateljicu koju je suprug prisiljavao na prostituciju.

Službenike policije odvela je u kuću gdje je dva dana skrivala poznanicu K.M. – također državljanku BiH, kod koje je uočena fraktura zgloba i razne modrice po tijelu.

Osoba inicijala K.M. rekla je da je dugo vremena žrtva nasilja svog muža, također državljanina BiH. Nakon vjenčanja muž je odveo u Italiji, obećavajući lagodan život, ali je po dolasku na Apenine prisilio na prostituciju na ulici.

Policija je vrlo brzo identificirala “makro-supruga”, a riječ je 54-godišnjem državljaninu BiH s incijalima K.A. koji je uhapšen zbog “podvođenja, teških prijetnji i nanošenja povreda”.

Prebačen je Okružni zatvor u Montoriju gdje čeka saslušanje, dok je njegova nesretna 27-godišnja supruga smještena u bolnicu Borgo Trento.

radiosarajevo.ba

Related posts