ISTANBUL: Krajiški bombarder Mensur Dedić ostvario još jednu pobjedu u profesionalnom boksu

Mensur Dedić poznatiji kao Boky Junior već dugi niz godina profesionalno trenira boks iako se svojevremeno okušao i u MMA u kojem je također bio uspješan.

U subotu 24.11.2019. godine u Istanbulu (Turska) održan je još jedan profesionalni meč  u njemačkoj BDB internacionalnoj bokserskoj organizaciji.

Za titulu šampiona u BDB organizaciji rukavice su ukrstili naš Mensur Dedić (Omjer 10 pobjeda – 9 nokautom – 0 poraza) i Eugen Buchmueller (16 pobjeda – 13 nokautom – 4 poraza) iz Njemačke. Meč je prekinut u petoj rundi tehničkim nokautom i pobjedom Mensura Dedića.

Treba naglasiti da je Mensur Dedić perspektivni mladi bokser iz Ključa koji je dugo godina trenirao u Bokserskom klubu u Bihaću, da bi kasnije karijeru i trenažni proces nastavio u Njemačkoj i Turskoj.

U posljednjih nekoliko godina koliko traje njegova profesionalna karijera, uključujući i ovu borbu, Mensur ne zna za poraz, ali je zato ostvario 11 pobjeda, od toga 10 nokautom dok je jednu dobio sudijskom odlukom.

Uskoro ćemo dobiti i konačnu rang listu profesionalnih boraca u BDB organizaciji u kojoj sa sigurnošću možemo potvrditi da se naš Mensur nalazi u TOP 100 najboljih boksera.

 

Izvor:krajina

Related posts