Ispaljeno nekoliko hitaca na kuću Beriza Kabilovića u Tuzli

Nepoznata osoba, ili više njih, ispalila je iz vatrenog oružja nekoliko hitaca na porodičnu kuću Beriza Kabilovića u Tuzli, javio je portal “Klix”.

Napad se dogodio rano jutros 3.30 časova, a na mjesto događaja upućena je ekipa Policijske uprave Tuzla koja je uz nadzor Kantonalnog tužilaštva u Tuzli obavila uviđaj, rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

“Na kući su primijećena oštećenja fasade koja su navjerovatnije nastala od hitaca ispaljenih iz vatrenog oružja”, rekli su u tuzlanskoj policiji, naglasivši da je cijeli slučaj predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva.

Tuzlanski advokat Belma Džuho-Balijagić kao punomoćnik Beriza Kabilovića uputila je saopštenje u kojem je navela da je pri napadu na kuću pričinjena veća materijalna šteta.

U saopštenju je istaknuto i da je Kabilović u porodičnoj kući boravio sa suprugom i maloljetnim djetetom.

Portal “Klix” je naveo da je Kabilović organima gonjenja poznat po nizu počinjenih krivičnih djela zbog kojih je izdržavao zatvorske kazne, a teško je ranjen 2014. godine prilikom pucnjave koja se dogodila na Brčanskoj Malti u Tuzli.

Related posts