IOM gradi migrantsko naselje u Bihaću? Pogledajte Javni poziv za nabavku dodatnih 115 stambenih kontejnera! (FOTO)

Na stranicama Međunarodne organizacije IOM objavljen je Javni poziv za nabavku 115 stambenih i 15 sanitarnih kontejnera. Naime, ova organizacije jučer je objavila Javni poziv za nabavku stambenih i sanitarnih kontejnera, a koji bi ,navodno, trebali biti raspoređeni na području Bihaća i Sarajeva.

Iako je Operativna grupa USK usvojila zaključak na osnovu kojeg Kanton broj 1 može primiti maksimalno do 3.200 migranata, neshvatljivo je zašto je međunarodna organizacija IOM raspisala Javni poziv za dodatnih 115 kontejnera. Iako su kontejneri, navodno, za Bihać i Sarajevo, ukoliko pažljivo pogledate Javni poziv,  vidjet ćete da je ostavljen prostor za manipulaciju s lokacijom-  tačna destinacija će biti naknadno definisana.

Također, neshvatljivo je i krajnje nemarno ponašanje Ministarstva sigurnosti BiH i Službe za poslove sa stranicma čija je nadležnost migrantska kriza, a koji očito dopuštaju IOM-u da radi šta hoće na području USK.

Proljeće je pred vratima, broj migranata na području USK strahovito brzo raste, a kako je ranije saopćeno iz Ministarstva sigurnosti, prema BiH je krenulo oko 70 hiljada migranata iz Grčke. Da li je IOM svjestan da će većina od ovih 70 hiljada migranata krenuti prema BiH i da li se ova organizacija unaprijed sprema za nadolazeći val migrantske krize, vrijeme će pokazati.

Objavljujemo Javni poziv IOM-a za nabavku 115 stambenih i 15 sanitarnih kontejnera:

Izvor: USN.ba

Related posts