Igra "Horizon Zero Dawn" stiže na PC

Igra “Horizon Zero Dawn” je jedna od najpoznatijih igara ekskluzivnih za Sonyjevu konzolu PlayStation 4, a koja će uskoro biti dostupna i za PC.

Gameri koji preferiraju PC će moći igrati igru “Horizon Zero Down” od 7. augusta, a prodavat će se putem Steama i Epic Games Storea po cijeni od 49,99 dolara.

Guerilla Games, developer u vlasništvu Sonyje koji stoji iza igre “Horizon Zero Dawn” i njenog nastavka namijenjenog nadolazećoj konzoli PlayStation 4, objavio je trailer u kojem se prezentuju brojne mogučnosti i poboljšanja koja donosi PC verzija igre uključujući podršku ultraširokog ekrana, otključani framerate, postavke grafike, poboljšanu reflekciju i proširene mogućnosti kontrolera.

Šef globalne razvojne centrale PlayStation Worldwide Studios Herman Hulst je rekao da je važno zadržati otvorenost za nove ideje koje će pomoći u približavanju većeg broja ljudi konzoli PlayStation. Također, cilj im je pokazati šta su dosad propustili. “Horizon Zero Dawn” je prva PS4 ekskluziva koja će stići na drugu platformu.

Na PS5 eventu u junu je najavljeno da će se nastavak pomenute igre namijenjenje novoj Sonyjevoj konzoli zvati “Horizon Forbidden West”, a zasad nije poznato kada će se pojaviti u prodaji.

Izvor: Klix.ba

Related posts