I to smo dočekali: Bosanci falsificiraju bugarske dokumente da se dokopaju Njemačke

Teško da je neko prije koju deceniju mogao pretpostaviti da će bugarski dokumenti postati “tražena roba” među ljudima s naših prostora.

No, članstvo Bugarske u Europskoj uniji dovelo je do skoro nezamislive situacije – da Bosanci koriste lažne dokumente ove zemlje!

Kako drukčije objasniti ono što se desilo minulog vikenda. Na dva kraja Njemačke uhapšena su dvojica državljana BiH s lažnim bugarskim dokumentima!

Najprije je u subotu ujutro policija u Oberhausenu, na krajnjem zapadu zemlje, zaustavila Ford Transit bugarskih registarskih oznaka u kojem su bile dvije osobe s bugarskim dokumentima.

Pokazalo se da jedan od njih 22-godišnji državljanin BiH koji koristi lažne dokumente. Prilikom hapšenja Bosanac je objasnio kako je bugarske dokumente koristio jer s bh. papirima nije mogao dobiti stalni boravak u Njemačkoj.

Samo dan kasnije skoro istovjetna situacija desila se u bavarskom Marktlu, na jugu Njemačke. Ovaj put su na cesti B12, prilikom kontrole autobusa, kod jednog putnika pronađeni falsificirani bugarski dokumenti – pasoš, lična karta, vozačka dozvola.

Utvrđeno je da je riječ o 38-godišnjem državljaninu BiH koji se želio prijaviti za posao u Njemačkoj.

Osim masne novčane kazne, lažne Bugare iz BiH očekuje dugogodišnja zabrana ulaska u Njemačku.

Related posts