Humanitarna akcija Sarajlije Mahira Mujića: Trčat će od Sarajeva do Banje Luke i prodavati kilometre za Dalal Omerović iz Bihaća

Mahir Mujić iz Sarajeva trčat će 200 kilometara od Sarajeva do Banje Luke i ove kilometre prodaje da bi tim sredstvima pomogao u liječenju Dalal Omerović iz Bihaća, jednoipogodišnje djevojčice kojoj je hitno potrebna transplantacija koštane srži.

Mujić je maratonac i humanitarac i na ovu trku planirao krenuti 4. jula iz Sarajeva da bi 7. jula došao u Banju Luku na veliki protestni skup za Davida Dragičevića i Dženana Memića, mladiće koji više nisu s nama i čije porodice traže istinu i pravdu. Mujić je prijatelj porodice Memić i na svojim trkama nosi znak ”Pravda za Dženana”, a na svom Facebook profilu je istakao da mu je i David prirastao srcu iako ga nije upoznao, te da želi njihovu pravdu.

Trku od 200 kilometara od Sarajeva do Banje Luke planirao je ranije, ali je, nakon što su upućeni apeli za pomoć malenoj Dalal, odlučio prodavati kilometre za liječenje ove curice, koja je na liječenju u Njemačkoj i boluje od najtežeg oblika leukemije.

– Osjetio sam potrebu da učinim nešto za Dalal. Očekujem veliki odziv. Njoj je novac zaista potreban – kazao je u izjavi za ”Avaz” Mahir Mujić.

Cilj mu je prikupiti najmanje 10.000 KM prodajom tih 200 kilometara. Cijena 100 metara je pet, a kilometra 50 KM. Zainteresiranih već ima, sudeći prema porukama koje dobiva.

Mujić je naveo da je napravio račun samo za ovu priliku i da će služiti samo za ovu svrhu. Uplate iz BiH moguće je izvršiti na ime Mahir (Ismet) Mujić, broj računa je 1613000060524175 otvoren u ”Raiffeisen banci”, a svrha je ”Za Dalal”. Za uplate iz inozemstva broj je BA391613000060524175, SWIFT: RZBABA2S ”Raiffeisen banka”.

/avaz.ba

Related posts