HS i HDZ 90: Dodik stavlja metu na leđa Komarici, a HDZ šuti

Zamjenici predsjednika Hrvatske stranke BiH i HDZ 1990 Jozo Barišić i Anto Bilić najoštrije su osudili prijeteće poruke predsjednika RS Milorada Dodika prema banjalučkome biskupu dr. Franji Komarici .

– Dodik nasrće na temeljno ljudsko pravo Biskupa Komarice da se očituje o položaju njegovih vjernika i umišlja sebi da je gospodar i hrvatskoga grunta i indentiteta u jednom podarenom dejtonskom entitetu te da da može prijetiti svakome pa i moralnom crkvenom autoritetu, što jeste biskup Franjo Komarica, navodi se u reagovanju.

Dodadaju da su Hrvatska stranka BiH i HDZ 1990 su “uz našega heroja biskupa Franju Komaricu” i pozivaju Dodikovog potpredsjednika Josipa Jerkovića da se očituje o ovoj strašnoj poruci koja , u izbornoj godini i prljavoj kampanji , može u biti meta u leđa banjalučkome biskupu.

– Ako to ne uradi onda Jerković, ministar Davor Čoraš i svi drugi Čovićevi dužnosnici to znači da su Dodikove sluge da odobravaju nasilničku retorku,stoji u reakciji Joze Barišića i Ante Bilića koji upozoravaju da je Dodikova poruka u kojoj stoji – „Ovom prilikom bi mu samo poručio da prestane da koristi ime Republike Srpske i moje lično ime u ostvarivanju svojih ambicija“, kranje militantna i neprihvatljiva prijeteća poruka za biskupa Komaricu i za povratnike,stoji u prioćenju Joze Barišića.

(Vijesti.ba)

Related posts