Hrvatska stranka: Zbog izbezumljene politike Hrvati izgubili podršku Zapada, Čović treba da podnese ostavku

Hrvatska stranka BiH poziva vrh HDZ BIH da hrvatskome narodu na početku ove izborne godine podnesu račun i javno, argumentirano bez uvijanja, obrazlože zbog čega nisu ispunili niti jedno obećanje od vitalnoga nacionalnoga interesa, slatkoriječivo dano nakon zadnjih parlamentarnih izbora.

– Čelnici stožerne stranke, a poglavito njezin vođa, nerealno su se razbacivali silnim obećanjima kako će Hrvati dobiti novi Izborni zakon, nacionalni rtv kanal i kako će nametnuti europske vrijednosti kroz kandidatski status BIH i aktiviranje MAP programa. Umjesto novoga europskoga i demokratskoga Izbornoga zakona, HDZ BIH je ponudio anakroni i anticivilizacijski prijedlog izbornoga zakona koji je naišao na osudu cijeloga naprednoga svijeta i odbijanje većine domaćih političkih snaga, kažubiz HS-a.

Hrvatska stranka BiH poziva vrh izbezumljenoga HDZ BIH da prestane sa uvlačenjem hrvatskoga naroda i države Hrvatske u svoj projekt stvaranja političkoga kaosa u BiH što se vidi i kroz svjesne blokade izvršne i zakonodavne vlasti u FBIH i na državnoj razini.

– Hrvati u Bosni moraju biti sretni što prijedlog Izbrnoga zakona kojeg je ponudio HDZ BIH neće dobiti potporu u parlamentu , jer bi to značilo autanaziju izbortnih prava Hrvata u najvećem dijelu FBiH i RS . Nažalost, zahvaljujući spletkama HDZ BIH oko Izbornoga zakona i očiglednom skretanju prema podaništvu nekim istočnim državama, Hrvati i u BiH i Hrvatskoj su izgubili dokazanu naklonost naprednoga zapadnoga svijeta i tretiraju se kao kočničari eruopskoga puta i napretka ove zemlje prema uređenoj i prosperitetnoj državi, navodi se u saopćenju.

“S obzirom da pouzdano znamo da je vođa HDZ BIH Dragan Čović obećao svojim biračima, ali i čelnicima RH da će odstupiti sa svih stranačkih i državnih dužnosti ako se ne usvoji Izborni zakon, Hrvatska stranka ga poziva da pokaže minimum ljudskoga i političkoga karaktera i kulture i da doista podnese ostavke na te dužnosti.

Od prvoga dana je bilo posve razvidno da Prijedlog Izbornoga zakona kojeg je ponudio HDZ BIH neće dobiti parlamentarnu potporu, osim od prijateljskoga SNSD , jer je u dubini diskriminatorski i antieuropski i samo je bila dvojba da li se radi o svjesnoj podvali Hrvatima da taj Zakon i ne prođe ili se radi o neznanju i nesposobnosti predlagača.

Hrvatska stranka je sigurna kako će sada promidžbena mašinerija HDZ BIH do izbora tzražiti alibi za svoju promašenu taktiku sa Izbornim zakonom osuđujući i ucjenjujući druge stranke i aktere .

Bojimo se da je politika HDZ BIH krenula po zlu te da je politika tijesne suradnje sa secesionistima , protivnicima euroatlantskih integracija i vođama koji veličaju zločinca Ratka Mladića i koji su na američkoj crnoj listi, nož u leđa hrvatskim nacionalnim interesima i ona mora već u ovoj godini biti odbačena na političko smetljište.

(Vijesti.ba)

Related posts