Horoskop otkriva ko su najgori, a ko najbolji vozači?

Američko istraživanje provedeno na sto hiljada učesnika pokazalo je da najviše saobraćajnih kazni dobivaju vozači rođeni u horoskopskom znaku Riba. Slijede ih Ovnovi, Vodenjaci, Jarčevi i Vage.

Najmanje kazni dobili su Djevice, Strijelčevi i Blizanci. Vage su učestvovale u najviše saobraćajnih nesreća, a slijede ih Škorpije, Jarčevi, Ovnovi te Vodolije. U najmanje nesreća učestvovali su Blizanci, Rakovi i Lavovi.

Ovan

Ovan je egocentričan znak i uglavnom misli samo na sebe te ima tendenciju preticati prije nego provjeri namjere drugih vozača. Zbog toga je eventualna saobraćajna nesreća gotovo neizbježna.

Bik

Bik pati od sličnih problema kao drugi životinjski znak, Ovan. Zna ‘drviti’ samo po svome, a zbog te izrazite tvrdoglavosti ima tendenciju prolaska kroz crveno svjetlo.

Blizanci

Blizanci su odlični u obavljanju više radnji od jednom pa su sposobni za vožnje nanositi šminku, mijenjati radio stanice i piti kafu, ali to se nikako ne bi smjelo raditi dok vozite.

Rak

Ovaj vodeni znak predodređen za porodični život čak i na ostale učesnike saobraćaja gleda kao na članove svoje proširene porodice. Međutim, Rakovi su vrlo ćudljivi pa, primjerice, mogu sasvim nepotrebno potrubiti.

Lav

Vatreni Lavovi su velikodušni i vole dijeliti cestu s ostalim vozačima, a možda ih baš njihov veliki ego tjera da budu najbolji vozači.

Djevice

 

Djevice su vrlo detaljne i sistematične, stoga se uvijek drže propisane brzine i nije im ‘teško’ stati na kočnicu. Jedino što mogu uzrokovati je kolona vozila iza njih.

Vaga

Vaga žudi za ravnotežom i ne voli donositi odluke na brzinu. To nije dobra karakteristika za vožnju jer za volanom često treba brzo reagovati.

Škorpije

Škorpije su sklone ludovanju na cesti što ima veze s njihovim instinktom za osvetom onima koji su im učinili nažao. Presijecite im put na cesti i velika je vjerovatnoća da će vas slijediti kako bi vam učinili isto.

Strijelac

Strijelčevi vole rizikovati. Srećom, iskusni su u tome, ali isto tako vole pričati tako da često možete vidjeti Strijelca kako telefonira dok vozi, a dobro je poznato koliko to može biti opasno.

Jarac

Jarčevi su često usredotočeni isključivo na cilj što znači da više razmišljaju o krajnjoj destinaciji nego o tome kako će stići ondje. Mogu si umisliti da su saobraćajna pravila pisana za druge vozače, ne i za njih.

Vodolija

Iako oba spadaju u grupu vazdušnih znakova, Vodolija je gotovo totalno suprotan od Vage. Dok Vaga ne voli odlučivati na brzinu, Vodolija je dosta impulsivna. Dodajmo tome to da njime upravlja Uran, planeta koju karakterišu brzina i nemir zbog čega nije najsigurniji učesnik u saobraćaju.

Ribe

Ribe nisu silovite poput Ovna, više su sanjari te puno vremena provode sanjareći. Vožnja zahtijeva potpunu koncentraciju, nešto što mnoge Ribe ne mogu dati.

Related posts