HNS izbacio Ognjena Vukojevića iz stručnog štaba zbog spornog videa

Hrvatski nogometni savez je na osnovu odluke rukovodstva razriješio dužnosti saradnika stručnog štaba hrvatske reprezentacije Ognjena Vukojevića koji više neće biti član delegacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.
Vukojević je nakon susreta Hrvatske i Rusije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva na društvenim mrežama objavio sporan video, za što je FIFA otvorila disciplinski postupak.

“Hrvatski nogometni savez odlučio je razriješiti Vukojevića funkcije u štabu hrvatske reprezentacije gdje je obavljao ulogu opservatora te mu je povučena akreditacija za Svjetsko prvenstvo. Hrvatski nogometni savez ovim se putem izvinjava ruskoj javnosti za postupak člana štaba reprezentacije. Ovim putem Ognjen Vukojević i Domagoj Vida također se izvinjavaju za izjave koje u svojoj namjeri nisu imale političke konotacije, ali su ostavile prostor za takve interpretacije”, napisali su na zvaničnoj stranici HNS-a.

Ognjen Vukojević rekao je da ne želi biti teret igračima pred polufinale i da razumije i poštuje odluku HNS-a.

“Razumijem i poštujem odluku Hrvatskog nogometnog saveza. Ne bih želio biti teret reprezentaciji uoči izuzetno važnog polufinalnog susreta Svjetskog prvenstva kada je najpotrebniji mir. U mojim izjavama nije bilo nikakvih političkih konotacija, želio sam samo zahvaliti za podršku prijateljima u Ukrajini i svom klubu kijevskom Dynamu koji mi je dopustio učešće na Svjetskom prvenstvu. Međutim, razumijem da se te izjave mogu i drugačije interpretirati. Zbog toga mi je žao i izvinjavam se ruskoj javnosti ako su doživjeli moje izjave na takav način. Izuzetno sam ponosan na ono što je Hrvatska do sada napravila u Rusiji i igračima želim puno sreće u preostalim utakmicama. Bit ću njihov najveći navijač do samog kraja!”, rekao je Vukojević.

Hrvatska će meč polufinala igrati u srijedu protiv Engleske, a meč je na rasporedu od 20:00 sati.

Related posts