Isaković: Vanredna sjednica je SNSD-ovo politiziranje, izjava Izetbegovića nije sporna

Zastupnik SBB-a u Zastupničkom domu državnog Parlamenta Mirsad Isaković smatra da je zahtjev za sutrašnje zakazivanje vanredne sjednice predizborna priča SNSD-a. Oni su tražili zasjedanje zbog izjava Bakira Izetbegovića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, a koje se odnose na razvijanje namjenske industrije. SNSD takve izjave smatra “ratnohuškačkim”.

– Klub SNSD-a je iskoristio svoje pravo koje ima prema Poslovniku. Međutim, mi smatramo da ta izjava nije uopće takve sadržine, niti takvih implikacija kakvim se želi prikazati. Mi stojimo na stanovištu da je to jedan pokušaj politiziranja pozicije, koja je trenutno zastupljena u Parlamentu, odnosno da je ovo jedna predizborna priča – istakao je Isaković.

Po svemu sudeći sutrašnjoj sjednici neće prisustvovati ni članovi SBB-a.

– Zastupnici SBB-a će se sutra pojaviti, a da li ćemo ući u salu ili ne, to ćemo odlučiti sutra. Bit ćemo prisutni, kako bismo sve imali pod kontrolom, ali ne želimo da učestvujemo u nečemu što je na teret BiH. Za nas je ovo jedna bespotrebna politizacija trenutnih prilika – dodao je Isaković.

Dodaje da će zastupnici SBB-a ući na sjednicu “samo ako uđe SDA i ostale bošnjačke stranke”.

faktor.ba

Related posts