Haos na cestama Bavarske: Državljanin BiH podigao na noge njemačku policiju

U srijedu, 25. aprila, oko 20.50 časova, vozač Land Rover Defendera privukao je pažnju policijske patrole u Neutraublingu, na području njemačkog Regensburga, jer je u kružni tok ušao u kontra smjeru.

Kada su policijski službenici upotrijebili znakove zaustavljanja, vozač terenca je ubrzao i pobjegao. Uslijedila je dramatična potjera tokom koje je vozač Land Rovera više puta vozio pogrešnim smjerom i prolazio kroz crveno svjetlo na semaforu.

U jednom trenutku prešao je na makadamski put u Pentlingu, pa se vratio na regionalnu cestu, onda izašao na autoput A93 u pravcu Münchena.

U potjeru se uključilo još nekoliko policijskih vozila i činilo se da vozač Land Rovera više nema izlaza na skretanju na autoput A3 u pravcu Passaua.

Međutim, bezobzirni vozač terenca nije se predavao ni kada je bio opkoljen policijskim automobilima. Nasred autoputa je krenuo unazad, udario policijski BMW, vanjskim retrovizorom povrijedio policajca i ponovom pobjegao preko travnate površine uz autoput.

Vratio se na autoput u A93 u pravcu Weidena a onda opet skrenuo na A3 u pravcu Nürnberga. Tu je konačno zaustavljen, ali tek nakon što se ponovo zabio u policijski automobil.

Odupirao se hapšenju pa su policajci morali upotrijebiti silu da ga savladaju. Tokom akcije povrijeđena su tri policajca i sâm vozač Land Rovera, oštećena dva policijska i automobil bjegunca u kojem su pronađene velike količine alkohola.

Vozač Land Rovera koji je izazvao haos je 34-godišnji državljanin BiH, nastanjen u Regensburgu. Ne samo da je prekršio sve moguće saobraćajne propise, vozio pijan, napao službena lica, nego nije imao vozačku dozvolu, a upravljao je Land Roverom kojem je istekla registracija.

Na dijelu autoputa A3 saobraćaj je bio obustavljen 60-ak minuta, a morale su biti angažirane i Profesionalna vatrogasna brigada Regensburg i Dobrovoljno vatrogasno društvo Harting kako bi osvijetlili mjesto incidenta.

radiosarajevo.ba

Related posts