Hamdija Abdić posjetio je herojski Izačić

Hamdija Abdić posjetio je juče herojski Izačić. 

U prisustvu velikog broja mještana evocirane su uspomene na herojske dane odbrambeno-oslobodilačkog rata ali i razgovarano o svemu onome što će se raditi na Izačiću nakon 5. februara i pobjede Hamdije Abdića. „Svaki put sam posebno emotivan kad dođem na Izačić.

 Vidim ovdje puno mojih ratnih prijatelja, probude nam se sjećanja na te herojske dane. Moramo se stalno sjećati tog perioda, naših šehida bez kojih danas mi ne bi bili ovdje. 

Svaka mjesna zajednica će dobiti jednu ulicu nazvanu po nekom od heroja iz odbrambeno-oslobodilačkog rata. Moramo našu djecu učiti šta se dešavalo tih godina da se to više nikad ne ponovi. 

Napravit ćemo spomen park na Grabežu. Naši učenici ali i turisti će tamo učiti o herojskim danima našeg otpora i pobjede. Ne smijemo zaboraviti prošlost ali moramo gledati naprijed.

Neću praviti razliku između gradskih i prigradskih mjesnih zajednica. Svaka mjesna zajednica mora biti jednako tretirana i zastupljena u našem radu. Hvala vam svima što ste jedinstveni, što se borite za svoj Izačić. 

Od 5. februara sam gradonačelnik a onda ćemo zajedno i jedinstveno rješavati sve probleme“ istakao je između ostalog Hamdija Abdić.

Izvor: Cenzura.ba

Related posts