Građanima ne trebaju skribomani već konstruktivna opozicija 

Unsko-sanski kanton je posljednjih nekoliko dana zatrpan snijegom i saopćenjima Stranke demokratske aktivnosti. Ipak, ukoliko će se snijeg brzo otopiti, izgleda da besmislena saopćenja A-SDA o svemu i svačemu građani USK će morati da trpe sve do izbora.

Bit će tu, po običaju, sve više primitivnih laži i manipulacija, a bit će i evidentnog potcjenjivanja inteligencije građana našeg kantona o čemu najbolje svjedoči jučerašanja press konferencija A-SDA-ovih zastupnika, puna neočekivane „brige“ za pojedine društvene grupe.

I tako, Hajrudin Halilović sjetio se potreba ljekara iako u svom zastupničkom mandatu nije glasao za nijedno rješenje koje im ide u prilog. Admir Hadžipašić sjetio se školstva iako je do sada u Skupštini brinuo samo za višu školu u svom vlasništvu. Svi skupa sjetili su se poljoprivrede iako su upravo oni, zajedno sa svojim premijerom Hamdijom Lipovačom, početkom 2014. šest miliona KM namjenjenih poljoprivrednicima preusmjerili u druge (predizborne) svrhe.

Niko se nije sjetio djeteta savjetnika gradonačelnika Ogreševića koje nije moglo otići u školu u Cazinu zbog snijega, pa su svi složno osudili prekid nastave u cazinskim školama.

Centralna tema konferencije bile su, naravno, fotelje, jer ipak su fotelje smisao postojanja A-SDA.

Zaključaka nije bilo jer su A-SDA-ovi medijski nastupi već odavno svrha sama sebi.

Svjesni smo da je puno lakše štancati saopćenja nego voditi kanton. Lakše je rušiti nego graditi, kritikovati nego hvaliti. Ipak, Stranka demokratske akcije nikad se nije plašila da preuzme odgovornost u svoje ruke. Zato pozdravljamo predani rad i napore Vlade USK i premijera Huseina Rošića da konačno stabilizuju teško stanje koje su naslijedili od svojih prethodnika.

Žao nam je što nismo u ovom mandatu čuli nijedan konstruktivan prijedlog A-SDA. Ono što treba građanima jeste opozicija koja učestvuje u kreiranju boljih i kvalitetnijih zakonskih rješenja.

Od skribomana niko neće imati ama baš nikakve koristi.

Izvor: Građanima ne trebaju skribomani već konstruktivna opozicija | SDA KO USK

Related posts