Građani poportalili

Građanin “x” napisao otvoreno pismo protiv građana “y” izoptuživao ga, ispljuvao, izvrijeđao, omalovažio.

Građanin “y” na svom fb profilu, a svi portali sve prenijeli, odgovorio sugrađanu “x” pa i on njega izvrijeđao, popljuvao i odgovorio.

A i jedan i drugi su ugovorene strane nečega što su se trebali držati, propala poslovna suradnja sa svim svojim smradom umjesto da je imala epilog tamo gdje joj je mjesto, na sudu, našla se na svim našim portalima.

I tako će biti i dalje, i toga će biti sve više.

Odavno mnogi oštećeni traže i vape pomoć od medija da iznesu nepravdu koja im je učinjena, nekad je to i neophodno zbog sporosti sudstva, ili siromaštva oštećenog koji ne može podnijeti tužbu, ali nikad, nikad, nikad…

NIKAD ne pomaže to što ste prljavi veš istresli po medijima, evo par razloga.

1.Šta se šire javnosti ima ticati vaš konkretni slučaj, kada je javnost takva da, čak i da ste u pravu, radovaće se vašoj nevolji ili ismijavati vaš očaj.

2. Ako ikad vaš predmet i dođe na rad u sudu, a ako ste podsticali tekstove o slučaju u raznim internetskim medijima, iz iskustva mogu reći da su sudije sklone više sumnjičiti i teže prihvatiti za realnu onu stranu koja je kampanje vodila po medijima. Tj. Budući da ste prejudicirali poštenje sudija i pribavljali pritisak javnosti, to se negativno može odraziti na ishod suđenja.

3. Ispucali ste svoj gnijev i bijes, i nakon dva tri dana sigurno ćete se početi kajati zbog nizine i blata u koje ste se spustili.

4. Na osnovu tog slučaja javnost će doći do zaključka da ste vi takvi i takvi, a taj konkretni slučaj samo je jedna sitnica koja vrlo malo ilustruje cijelu kompleksnost vaše bogate ličnosti koja za vijek vjekova sada biva asocirana sa tim jednim glupim slučajem.

5. Biti prznica, svađalica preko portala, odbija sve fine ljude koji bi mogli imati suradnju od vas

I tako, bilo bi toga i više, ali ništa neće zaustaviti građane da s vremena na vrijeme “poportale” umjesto da koriste institucije za pravdu i provedbu zakona.

A nema ništa od toga, društvene mreže i javna bruka nikome nisu donijele dobro, što se sije to se poslije i požnje, svakome se vrati njegovo.

Probajte za promjenu u realnost penetrirati ljubav, razumijevanje, oprost, pa će vam se to i vratiti.

Related posts