Građani Banjaluke i dalje traže pravdu za Davida

Više desetina građana okupilo se i večeras na Trgu Krajine u Banjaluci tražeći istinu u vezi smrti dvadesetjednogodišnjeg Davida Dragičevića.

I večerašnje okupljanje započelo je obraćanjem Davidog oca, Davora Dragičevića.

“Odavde se neću maknuti dok god istina i pravda ne budu zadovoljene. Uvijek ću ovdje biti u 18 časova, dok ne dobijem dvije stvari, istinu i pravdu, mirno i dostojanstveno. Dokazali smo ko smo mi, a oni su dokazali ko su oni. Mi i oni nakon ovoga nećemo živjeti u istoj državi”, poručio je Dragičević.

Osvrnuo se ne nove fotografije koje je danas objavio na Facebook grupi “Pravda za Davida”.

“Fotografije ne Facebooku su sa druge reobdukcije od 28. marta, svi ste mogli zaključiti da dijete nije bilo par sati u vodi, možda čak i nije bilo u vodi. Vidjeli ste povrede. Svi vi koji ste to uradili 23. na 24. mart, vas 15 egzekutora, pripadnika određenih institucija RS, ubili ste mi dušu, zatrli ste mi sjeme, svijeću ste mi ugasili. Uzeli ste mi Đakca, uzeću vam sve”, rekao je Dragičević.

Još jednom je naglasio da će žestoko uzvaratiti na svaki napad na njega, njegovu porodicu, prijatelje, grupu Pravda za Davida.

Pred Anketnim odborom Narodne skupštine RS, formiranog kako bi se dodatno razjasnili detalji smrti Davida Dragičevića, danas su saslušani Željko Karan, direktor Zavoda za sudsku medicinu, i Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet.

(Vijesti.ba / NN)

Related posts