Google: BMW je najpopularniji automobil u BiH

Priložena karta svijeta oslikava najtraženije marke automobila u 2016. godini, a na osnovu podataka koje je britanski Quickco prikupio putem najveće svjetske web tražilice Google.com.

S obzirom da je riječ o web pretraživaču, treba napomenuti da ovdje nije riječ o popularnosti automobila koji se nužno i kupuju.

Iako je za podatke na karti odgovoran Google, treba imati na umu da određene zemlje na karti (Kina, Rusija, Sjeverna Koreja…) nemaju slobodan pristup toj stranici i da koriste druge internet tražilice.

Što se tiče evropskih zemalja, uključujući Bosnu i Hercegovinu, najpopularniji proizvođač automobila je njemački BMW. Bavarska kompanija najtraženija je u zemljama kao što su Ujedinjeno Kraljevstvo, norveška, Švicarska, Austrija, poljska, Srbija, Hrvatska i druge. Volkswagen je najpopularniji u Španiji, Rumuniji, Bjelorusiji i Estoniji.

Najpopularnija marka automobila u Brazilu je Honda, dok u Argentini preovladava ljubav prema Chevroletu. U Boliviji i Venecueli najpopularnija je Toyota, dok u Peruu i Paragvaju vladaju, barem na tražilicama, vozila Hyundaija.

U Africi preovladava Toyota, kao i u jugoistočnoj Aziji i Sjedinjenim Američkim Državama.

klix.ba

Related posts