GO SBB-a Bihać se javno ograđuje od orkestriranog, tzv. mirnog protesta koji je organizirao Šuhret Fazlić

Gradski odbor Saveza za bolju budućnost BiH Bihać s najvećom dozom zabrinutosti gleda na sve veću prisutnost ilegalnih migranata. Međutim, još više smo zabrinuti činjenicom dezorijentiranosti i odsustva liderstva i vizije vladajućih Grada Bihaća i samog gradonačelnika Šuhreta Fazlića, koji ni sam više ne zna šta gdje izjavljuje.

Jalov i bespotreban šou u Sarajevu, s tek nekoliko samodopadnih vijećnika vladajuće većine, i naređeno prisustvo direktora GS-a, SDP-a i A-SDA, bez ikakvog učinka, našu zabrinutost samo povećavaju.

GO SBB-a Bihać smatra da Šuhretu Fazliću, nakon što je unosan ugovor od 35.000 eura mjesečno usmjerio svome meceni iz vremena kada nije imao posao za smještaj izbjeglica, niko nije dao za pravo da izjavi kako je jedino rješenje da se na području USK izgradi migrantski centar.

GO SBB-a Bihać je oštro protiv toga da se ovakav jedan migrantski centar formira u Bihaću i USK. Kada nam Sarajevo za 20 godina nije ništa drugo dalo, ne želimo ni migrantski centar.

GO SBB-a Bihać se javno ograđuje od orkestriranog, tzv. mirnog protesta koji preko svojih savjetnika i svog vijećnika Seja Ramića organizira upravo Šuhret Fazlić. Smatramo licemjernim da se s jedne strane nudi formiranje migrantskog centra u Bihaću, dok Fazlić istovremeno u svom već otrcanom maniru kukanja i besperspektivnosti želi da građanima proda priču o navodnoj brizi za njih i Grad Bihać.

Otvoreno pitamo šta je cilj protesta i je li organizator svjestan da se u ovakvoj situaciji ne smije dozvoliti dodatna tenzija prema migrantima, jer je strpljenje građana, zbog nesposobnosti vlasti da riješi ovaj problem, na izmaku.

SBB ne podržava Šuhreta Fazlića u nastojanju da te jadne ljude dovede u poziciju progonjenih ili, ne daj Bože, da dođu u situaciju da se ističu kao cijeli jedan narod na početku i na kraju 20. stoljeća.

Related posts