Genc Trnavci: Akademska mafija nastavlja harangu protiv mene

Povodom priloga magazina ”Provjereno” Nove tv iz Zagreba, a u kome se profesoru Pravnog fakulteta Univerziteta u Bihaću stavljaju na teret nečasne radnje nad studenticom ove visokoškolske ustanove, profesor Genc Trnavci je izdao priopćenje za javnost, koje prenosimo u cijelosti:

Budući da sam prije tri mjeseca bio predmetom neprofesionalne i, od strane akademske mafije USK i BiH, naručene medijske harange od strane Federalne televizije u Sarajevu, vjerovatno zbog toga što prva haranga nije polučila za njih željene rezultate, prekjučer je Nova tv iz ZG, razradila čitavu hrpu već izrečenih laži od strane osoba sumnjivog morala u jednoj od svojih emisija. Dozvolite mi da javnost informiram o razlozima ponovljene harange:

Vezano: Emisija “Provjereno” Nove tv u Bihaću: Hrabra studentica prijavila profesora za napastovanje

Sve su prilike da se radi novom pokušaju akademske mafije u Bosni i Hercegovini, koja ujedno i dio političkog podzemlja u USK, kako bi i dalje nastavili prodavati ispite i diplome, čak i u Hrvatskoj, gdje, uvjeren sam, imaju pružene svoje pipke preko svojih “diplomanata” i “doktora nauka,” među koje spadaju i pojedinici iz najviših institucija u Hrvatskoj, pa čak u Ustavnom sudu RH. Isto tako, ovakvim medijskim udarima vrši se pritisak na pravosuđe USK da ne provodi kaznene postupke protiv pripadnika akademske mafije, protiv kojih je već podignuto nekoliko optužnica od strane Tužiteljstva USK, što se može lako provjeriti. Istraga Tužiteljstva USK trebala bi pokazati da dekan Pravnog fakulteta u Bihaću, Suad Hamzabegovića, protiv kojeg se, isto tako, vodi krivični postupak za višemilionski kriminal, u vrijeme kada je obnašao funkciju direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja USK i koji je jedan od onih koji je nagovorio Ervinu Piralić da me lažno prijavi, i, prije njega, tadašnji dekan, a sadašnji prodekan Veladžić, pokušavaju nezakonito vratiti u nastavnički status bivšeg premijera i načelnika Hamdiju Lipovaču (trenutno nezaposlen), iako nije mogao uzeti učešće u konkursu za izbor u zvanje, čemu sam se ja svojevremeno suprotstavio. Oni još uvijek drže predmet o njegovom izboru nedovršen, mada su već davno morali to staviti na dnevni red i konstatirati da mu je prijava odbačena. Opće je poznata stvar da je Hamdija Lipovača, kao nekadašnji gradonačelnik Bihaća, dovodio firme iz Hrvatske na izgradnji kanalizacionog sistema i sistema odvodnje otpadnih voda, kojom prilikom je prouzrokovana višemilionska šteta Budžetu Grada Bihaća, zbog koje će građani decenijama vraćati dugove kao poreski obveznici, što je, isto tako, predmetom ozbiljnih istraga. Stoga pretpostavljam da je jedan krak građevinske mafije, povezane sa onom akademskom, dopro do Nove tv i njenih novinara.

Ponovo skrećem pažnju na činjenicu da je osobama sumnjivog morala u najnovijem prilogu Nove tv omogućeno da pokušaju “popraviti” priču i “zakrpe” praznine koje je javnost uočila u prvoj harangi od strane FTV. Posebno valja istaći nemoralan i nezakonit uporan pokušaj uticaja na rad svojih kolega tužiteljice Tužilaštva USK Amre Džafić, koja, makoliko se upirala na tom planu, to ne uspijeva, jer je izgubila ugled kod velike većine svojih kolega, jer se, između ostalog, suprug od nje razveo kada je otkrio da dijete, rođeno u njihovom braku, ima genetsko porijeklo drugog muškaraca. Ervina Piralić je loš student kojoj je, između ostalog, cilj da me eliminira sa fakulteta, kako bi položila ispit, a to joj je obećao dekan Hamzabegović, koji joj je nezakonito omogućio ovjeru semestra. Povodom ovih činjenica vode se posebni postupci pred Visokim sudskim i tužiteljskim vijećem BiH,kao i pred Tužiteljstvom USK.

U sretnom sam braku i imam dva sina. Sve vrijeme vrši se udar na moju porodicu i privatnost, što ukazuje na bešćutnost nositelja ovakvih aktivnosti. Osim toga što sam redovni profesor, ja godinama obnašam i funkciju ad hoc suca za ljudska prava u Strazburu. Jedan od razloga za ovakvu harangu jeste i bolesna ljubomora od strane sociopatskih osoba sa sumnjivim akademskim nominalima i rasturenim porodicama, što je je sveprisutno među pripadnicima akademske mafije.

Ponovo ljubazno molim medije i javnost u BiH i regionu da strpljivo sačekaju ishode rada pravosudnih institucija, koji će, očekujem, veoma brzo rasvijetliti sve gore navedene slučajeve i, uvjeren sam, rezultirati brojnim optužnicama i osuđujućim presudama protiv članova akademske mafije.

prof. dr. Genc Trnavci

Related posts