Fotografija muškarca koji plačući večera uz pepeo svoje supruge dirnula ljude širom svijeta

Srceparajuća fotografija na kojoj stariji muškarac večera s pepelom svoje pokojne supruge u restoranu u teksaškom Corpus Christiju, postala je viralna na društvenim mrežama i izazvala saosjećanje i tugu kod mnogih ljudi širom svijeta.

Fotografiju je postavila Chasidy Gwaltney koja je na Valentinovo večerala sa svojim partnerom u istom restoranu. Ovaj prizor ju je mnogo potresao i potakao na razmišljanje o bitnim stvarima u životu.

“Krivi smo što uzimamo našu drugu polovinu zdravo za gotovo s vremena na vrijeme. Nekada zbog posla u kojem se trenutno nađemo zaboravimo poljubiti tu osobu na odlasku ili kazati volim te, te ne primjećujemo kako te male stvari znače mnogo našoj posebnoj osobi”, napisala je.

Muškarac je čak naručio dvije čaše vina i jednu stavio ispred staklene boce u kojoj se nalazio pepeo. Zaplakao je kada je večera stigla.

“Ova fotografija govori glasno i možda će vas zaboljeti kao mene. Volite svoje partnere dok imate priliku, nikada ne znate šta će vam sutra donijeti ili oduzeti”, kazala je Gwaltney.

Fotografija je dobila na desetine hiljada lajkova, dijeljenja i komentara.

 

Related posts